Bli kjent med vår sommeransatt Martin

Denne sommeren har vi ansatt NTNU studenten Martin Schau Draugsvoll til å jobbe hos oss. For å bli litt bedre kjent med han, har vi tatt en prat med han.

Hvem er du?
Det er et godt spørsmål.
Til å starte med heter jeg Martin. Jeg er født i Oslo, men har vokst opp i Mjøndalen. Det er ikke et spesielt stort sted, men alle kjenner alle, og jeg har hatt muligheten til å vokse opp med så mye frihet jeg kunne ønske. Dette har gjort meg til en ekstremt nysgjerrig og kreativ person som somregel tenker godt utenfor boksen (jeg klarer ikke alltid finne boksen).

Hva studerer du?
Jeg studerer Elektronisk Systemdesign og Innovasjon, som er en integrert master på NTNU. Det er en master i alt innenfor elektronikk, fra hver minste halvleder på nanonivå, til hvordan sende elektriske signaler gjennom forskjellige medier ved bruk av antenner.
Jeg er akkurat ferdig med 4. året av totalt 5 år, og skal begynne å skrive på prosjektoppgave nå i august. Det vil si at masteroppgaven min skal være ferdig i enten mai eller juni 2024.

Hva skal du skrive masteroppgaven om?
Som sagt tidligere begynner jeg på prosjektoppgaven min, og videre på masteroppgaven etter jul, der jeg skal utforske en ny «SoC», System on Chip, arkitektur for grafikkprosesseringen på nye HYPSO satellitter i fremtiden. Mer spesifikt skal jeg analysere tidligere design og komme med et nytt design. Er veldig mye mer ved det, men det er det som er lettest å si så folk forstår.

Hvorfor ønsket du sommerjobb hos akkurat Northcom?
Jeg valgte Northcom fordi mamma så dere på nyhetene og spurte meg om det var noe som kunne vært interessant for meg. Jeg søkte dere opp med en gang, og ble mer og mer nysgjerrig på dere ettersom jeg leste hva dere holdt på med.

Hva skal du gjøre hos oss i sommer?
Hos Northcom skal jeg lære en del om nettverkskommunikasjon og sikkerhet, samt være med å utforske løsninger for kommunikasjonsproblemer for forskjellige aktører. Med andre ord skal jeg lage spesifiserte løsninger til enkeltproblemer, noe jeg tror jeg kommer til å passe veldig godt til.

Hva ser du mest frem til å gjøre i løpet av sommeren?
Lære hvordan arbeidslivet fungerer, og muligheten til å få mest mulig praktisk erfaring. Jeg gleder meg egentlig mest til å jobbe og lære mye nytt. Se alt som gjøres i praksis. Ikke bare lære teori lenger, men faktisk gjøre noe med nytteverdi. Unnskyld for et generisk svar, men det er sannheten 😊.

Hva ønsker du å gjøre når du er ferdig utdannet?
Kort fortalt ønsker jeg å hjelpe andre. Det er, og har vært, hovedmotivasjonen min så lenge jeg kan huske. Det å ha muligheten til å bruke det jeg har lært til å hjelpe er det jeg brenner for. Så, så lenge jeg kan finne noe jeg synes er gøy, samtidig som jeg kan hjelpe andre, er jeg åpen for alt!

 

Vi ønsker Martin hjertelig velkommen som en del av Northcom, og håper han får en fin arbeidssommer her hos oss.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×