Energi og Shipping

Energi og Shipping

Shippingnæringen stoler på Northcoms løsninger for å sikre kritisk kommunikasjon uansett hvor i verden skipene befinner seg.

Få norske næringer har større utfordringer knyttet til kritisk kommunikasjon enn shipping. Enten skipene befinner seg langs norskekysten eller ute på det åpne havet, er de avhengige av kontinuerlig nettverkstilgang. Northcoms løsninger sørger for at kritisk kommunikasjon alltid kan utføres på sikre og krypterte linjer – uansett hvor skipene er i verden.


Den norske shipping industrien omfatter over 200 rederier som utgjør verdens 5. mest verdifulle skipsflåte. Bransjens skip fordeler seg på områdene deep sea, nærskipsfart og offshore-rederier, hvilket betyr at norske skip befinner seg over hele verden, enten langs norskekysten, i internasjonale farvann og i oppdrag for oljeindustrien i Nordsjøen. Den felles utfordringen for alle typer skip, uansett lokasjon, er nettverkstilgang. De er avhengige av nettverk for å utføre kritisk kommunikasjon, selv i områder hvor nettdekningen er sparsom.


Kontinuerlig nettverkstilgang til havs

Basert på årelang erfaring og opparbeidet kompetanse om kritiske kommunikasjonsløsninger, samarbeider Northcom med kundene for å levere løsninger til norske skip som sikrer lønnsomhet, effektivitet og tilgjengelighet. Tradisjonelt har bransjen hatt et behov for samband og radiokommunikasjon. Digitaliseringen av shippingbransjen stiller nye krav til fremtidsrettede systemer og kontinuerlig internettilgang.
Skipets natur er å være i forflytning, gjerne i farvann med dårlig dekning. Vi leverer en unik løsning i samarbeid med Peplink som sikrer at skipet sømløst kan koble seg på den beste tilgjengelige nettkoblingen, uten at man merker at det skiftes operatør. Den gamle løsningen for dette, er store permer med simkort som måtte skiftes ut fra lokasjon, noe mange skip fortsatt har i dag. Vårt system med multi-simkort-rutere optimaliserer nettverkstilgangen, slik at man alltid er tilkoblet det beste nettet, uansett lokasjon.
Ute på det store havet, er det satellitt som gjelder. Alle vet at nettverket her er dyrt og langsomt, men ruteren bruker de tilkoblingene som er tilgjengelige for å sikre så rask og kostnadseffektiv tilkobling som mulig. Administrasjonssystemet sikrer at man kun prioriterer det som er kritisk kommunikasjon for skipet, slik at man kun kommuniserer det som er nødvendig, og at båndbredden brukes til riktige formål.


Kritiske kommunikasjonsløsninger blir til i dialog om kundens behov

Løsningene for kritisk kommunikasjon utarbeides alltid i tett samhandling med deg som kunde rundt deres behov. Northcom har fulgt utviklingen av teknologi på dette området i hele 70 år, og skal alltid kunne tilby den nyeste teknologien som best løser deres utfordringer.
Dersom du som kunde velger en service-avtale med oss, kan Northcom drifte systemet. Med utgangspunkt i avtalen får dere en garantert oppetid, trygg og kryptert kommunikasjon, samt overvåking av systemene, oppfølging og nødvendige programvareoppdateringer.


Digitalisering av shippingbransjen er nødvendig for fremtidens skip

Shippingbransjen har lange tradisjoner i Norge, og mange har fortsatt kommunikasjonsløsninger med gammel teknologi. Bransjen er i en stor digitaliseringsprosess, hvor det er behov for utskiftning av gammelt utstyr for å bli klar for fremtiden. Myndighetene stiller mange krav til kommunikasjonen til havs, og gode og fremtidsrettede løsninger gjør det enklere å imøtekomme dem.
Fremtiden innen kommunikasjon handler mye om 5G. Mange rederier ønsker å styre større deler av operasjonene fra land, noe som stiller høye krav til nettverkstilgang og hastighet. I tillegg er det en utvikling mot autonome skip, som vil være helt avhengig av 5G for å kunne realiseres i stor skala.
Løsningene Northcom leverer til shipping og offshore i dag, er modulbaserte, og vil alltid kunne bygges ut. Løsninger for kritisk kommunikasjon er kostbare, og vi ønsker at våre kunder skal kunne benytte eksisterende teknologi så langt det er mulig. Derfor kan alle løsninger bygges ut med 5G-moduler. De som velger løsninger fra Northcom vil være klare for 5G når det nye mobilnettet rulles ut for fullt.


Vindenergi til lands og til havs

Fornybar energi til lands og til havs er en del av energibransjen med store behov for trygg kommunikasjon. Løsningene som leveres til shipping og offshore, etterspørres også hos virksomheter som bygger ut vindmølleparker til lands og til havs. Både i utbyggings- og driftsfaser vil helhetlige, krypterte kommunikasjonssystemer være avgjørende for trygg og forsvarlig drift. Northcom jobber allerede med flere aktører på dette området, og er en løsningspartner som finner de riktige løsningene for hvert enkelt prosjekt.

Les mer om Havvind i artikkelen under:

Relaterte artikler

Havvind

Havvind

Fornybar energi til havs er en bransje med store behov for trygg kommunikasjon. Under oppbyggingen av vindmølleparkene kreves det stabil kommunikasjon, f...


KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×