Nødetater

Nødetater

Northcom er en sentral leverandør av utstyr til bruk i Nødnett. Våre løsninger brukes av alle aktører i Nødnett, fra brann, politi og helse til frivillige organisasjoner. Som en del av Tetra Forum-styret utvikler vi standarden til fremtidens behov.

Kommunikasjonsløsninger for politi, brannvesen og ambulanse er en kjerne av Northcoms virksomhet – og vi er en viktig del av overgangen til mer datatrafikk ut til kjøretøyer over hele landet.

Gjennom Nødnett er Northcom en av en håndfull leverandører av utstyr til nødetatene over hele Norge. Vårt utstyr har sikret trygg kommunikasjon i krevende situasjoner siden åpningen av Nødnett i 2015.

Når ambulansen er på vei til pasienten, eller politiet må rykke ut, er man hundre prosent avhengig av at sambandet fungerer som det skal. Kravet til leverandører i Nødnett er ganske enkelt at det skal funke. Alltid. I løpet av et tredels sekund etter at noen gjør et anrop, skal forbindelsen være oppe.

Stadig flere av våre kunder kjøper mer avansert utstyr, blant annet radioutstyr som brukes av røykdykkere – og som fungerer selv om brukeren befinner seg i en brennende bygning full av røyk.

Uansett hvilken krevende situasjon nødetatene står i, så har vi løsningene som sikrer at kontakten med omverdenen fungerer som den skal.

Mer mobilitet

Etter hvert som teknologien tillater det, blir stadig mer av informasjonen man sitter på når et oppdrag skal løses flyttet ut i bil. Det betyr at kravene til dataoverføring blir stadig større, og sammen med våre leverandører syr Northcom sammen de løsningene som skal til for å sikre trygg informasjonsflyt.

Bredbåndstjenester i felt blir en stadig viktigere leveranse for oss – og sammen med det blir boksene som sikrer at man har oppetid uansett hvor i landet man er, stadig bedre.

Dette løses blant annet med å sikre at hvert av apparatene som er i felt kan bruke nettverk fra forskjellige leverandører, koble seg opp på satellittnettverk når man trenger – og benytte den beste båndvidden tilgjengelig til enhver tid – samtidig som man sikrer at byttingen fra nettverk til nettverk skjer uten at brukeren merker det.

Med introduksjonen av 5G blir det mulig å sikre enda flere digitale tjenester ute i felt, og man ser allerede at informasjonsflyten ut til en ambulanse eller politibil dreier seg om stadig tyngre data – enten det er levende bilder eller annen kritisk kommunikasjon som må ut til de som er i felt.

Kjøperne av brorparten av utstyret til Nødnett er høykompetente, og stiller strenge krav til oss som leverandør. Men det finnes også brukere som trenger mer rådgivning om hvilket utstyr som trenges til deres behov. Hos Northcom kan man få løst alle behov.

Nye tjenester for en ny tid

Teknologiutviklingen på kommunikasjonsfeltet skjer lynraskt – og en av de store omskiftningene på Nødnett-feltet er såkalt «over the air programming». Det vil bety store innsparinger for kundene som har betydelige mengder utstyr i bruk. I praksis eliminerer man behovet for å ta inn utstyr for kritiske oppgraderinger – fordi man kan løse alle oppdateringer av utstyret mens det er ute i felt.

I dag leverer Northcom omtrent 50 prosent av radioutstyret som brukes av nødetatene over hele Norge. Nesten 30 000 brukere har utstyr levert av oss i dag.

Utover å ha fullt fokus på utviklingen av det nasjonale Nødnettprosjektet, jobber vi aktivt som tilbyder av Tetraløsninger for industri, bygg- og anlegg, offshore og transport. Vi fører ledende produkter innen både DMR, Tetraterminaler, basestasjoner og integrerte løsninger. Det er særlig i forhold til satsingen på Tetra at vi som en del av Northcom Solutions har en strategisk fordel. Northcom har vært representert i Tetra Forum styret fra 2008.

I tillegg til selve kommunikasjonsutstyret leverer Northcom også alt som trengs av stropper, bæreutstyr og løsninger som gjør bruken av kommunikasjonsutstyret lettere.

I fremtiden ønsker vi nye kunder velkommen til oss, for at vi sammen skal klare å bygge de løsningene de trenger for å løse sitt samfunnsoppdrag.

 


KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×