Forsvaret

Forsvaret

I 2019 inngikk Northcom tidenes største avtale for radiokommunikasjon med Forsvaret. I dag jobber vi sammen med Forsvaret for å utvikle løsninger som sikrer ubrytelig, sikker kommunikasjon, som gir økt operabilitet og effektivitet i felt.

Northcom er en stolt leverandør av sambandsløsninger til Forsvaret gjennom 30 år. Sammen med Forsvaret arbeider Northcom for å finne løsninger som løfter høyteknologien ut i felt – og sikrer digitaliseringen av forsvarssektoren, samtidig som vi øker sikkerheten og effektiviteten.

Gjennom årtier har Northcom opparbeidet seg teknologiforståelse og kompetanse som vi bruker for å levere de beste helhetlige kommunikasjonsløsningene til våre kunder.
I 2019 signerte Northcom en rammeavtale med Forsvaret til en verdi av 208 millioner kroner, som er den største kontrakten på radiokommunikasjon i Norge noensinne.
Forsvaret stiller de strengeste krav til tilgjengelighet under svært krevende forhold. Man er nødt til å ha vedvarende oppetid uansett hvor man befinner seg – enten det er på Finnmarksvidda midtvinters, eller i fjordene på Vestlandet på sommerstid. Trygghet for at sambandet er trygt uavhengig av om man er på operasjon nær Rena eller i Irak.
Northcom har levert mye av utstyret som brukes av Forsvaret i dag – og vi er engasjert i utviklingen av systemene som skal sikre at man tar steget inn i den nye teknologiske tidsalderen på en trygg og god måte, og som gir tidsriktig materiell sammen med økt operativ kapasitet.

Fremtidens utstyr nå

Nye standarder innen digital kommunikasjon gir Forsvaret unike muligheter til bedre ressursutnyttelse, bedre frekvensutnyttelse og andre funksjonaliteter som bedrer den operative evnen.
Siden Northcom fikk den første avtalen med Forsvaret i 1987 har verden blitt snudd på hodet flere ganger teknologisk. Man har gått fra å snakke om kommunikasjon som radio og telefon, til dagens raske datakommunikasjon med muligheter for strømming og mottak av levende bilder i felt, enten det er fra en UAV i luften eller en soldats hjelmkamera.
Arbeidet vi gjør i dag sikrer at man får holdt liv i eksisterende materiell, mens innmaten oppgraderes til 2020-standard, og er klare for videre liv inn i fremtiden.
Mens man tidligere kjøpte radioer med en gitt levetid, kjøper man i dag utstyr som kan gis nytt liv gjennom programvareoppdateringer – og settes i stand til å gjøre stadig nye oppgaver mange år etter anskaffelsen er gjort.

Generasjonsskifte

I store organisasjoner er det å bytte ut alt utstyr samtidig krevende både logistisk og finansielt. En av de store utfordringene er derfor å klare å integrere gammelt og nytt utstyr, slik at det fungerer sammen sømløst – samtidig som man ivaretar sikkerheten og integriteten til sambandet.
Det er kjernen i arbeidet Northcom i dag gjør sammen med Forsvaret.
Fremtiden innen kommunikasjon handler i stor grad om introduksjonen av 5G. De riktige løsningene vil kunne se en ny revolusjon i kapasiteten og sikkerheten sammenlignet med tradisjonelt utstyr.
Det å lage sikre løsninger som kan benyttes på eksisterende utstyr er nøkkelen til effektiv utnyttelse av mulighetene teknologien gir oss. Det vi leverer er konstant oppetid så lenge det finnes nett, enten det er snakk om fibernett, mobilnett eller radiosignaler.
Våre løsninger brukes i dag av marinen, hæren og luftforsvaret. Vi leverer alt fra basesamband ned til radioapparatene til den enkelte soldat.
I dag leverer Northcom sikre og ubrytelige nettverksløsninger som muliggjør at gamle radioer fungerer på dagens mobile nettverksløsninger, og sikrer at man kan ha bilder fra en UAV i felt, på samme nettverk som man har radio fra soldaten som er avhengig av informasjonen videobildene gir.


KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×