Maritim konnektivitet: overvinne dekningsutfordringer

Dårlig dekning til utenfor kystnære områder har lenge vært en utfordring for maritime operasjoner. Northcom, en sertifisert partner av Peplink, tilbyr løsninger for å forbedre maritim konnektivitet og overvinne utfordringene ved variabel dekning.

- I kystnære områder er det viktig med pålitelig LTE/5G-dekning og basestasjonstilkobling. Overgangen fra kyst til åpent hav krever at man er tilkoblet satellittkommunikasjon. Her tilbyr vi Peplink-løsninger som kombinerer LTE,/5G og VSAT-teknologi, som gjør denne overgangen sømløs, gjennom for eksempel Starlink, sier Mikael Haakonsen, Partner Sales Manager hos Northcom.

En av hovedutfordringene ved maritim konnektivitet er hastighetsvariasjoner. Peplinks systemer håndterer disse utfordringene ved å kombinere ulike tilkoblinger, slik at man kan garantere kontinuerlig oppetid. - Dette er spesielt kritisk ettersom nettverkstilgjengeligheten varierer basert på fartøyets plassering, fortsetter han.

Kostnadskontroll
Peplink legger i tillegg vekt på kostnadskontroll for tilkoblinger til sjøs. Northcom, som en totalleverandør og systemintegratør, tilbyr ikke bare Peplink-produkter, men også drift av full løsning med Service Level Agreements (SLA) for å sikre pålitelighet.

- Ved å automatisere prioriteringen av tilkoblinger kan Peplink redusere datakostnader ved å optimalisere bruken av tilgjengelige nettverk, for eksempel ved å velge WiFi over LTE eller lokal LTE over satellitt, sier Haakonsen. Peplinks management system, Incontrol, gir en helhetlig oversikt og styring av rutere, noe som gjør det enkelt å redusere kostnader ved å sette grenser for dataforbruk og optimalisere tilkoblinger.

Pålitelig partner
Med lang erfaring innen kritisk kommunikasjon og dyptgående kompetanse, er Northcom en pålitelig partner for de maritime næringene.
- Vi tilbyr en helhetlig tilnærming til konnektivitetsutfordringer, med fokus på kostnadskontroll, pålitelighet og sømløs overgang mellom ulike nettverk. Med Peplinks innovative teknologi og Northcoms ekspertise, kan man dra nytte av effektiv og pålitelig maritim konnektivitet. Konnektivitet skal ikke være noe man tenker på, det skal bare fungere, avslutter Haakonsen.


starlinkPeplink.jpg

 

 

InControl

InControl er Peplinks skybaserte endpoint managemet system. Når den er koblet til enhetene dine, samler den data for å generere nyttige rapporter om alle aspekter av nettverket ditt. På en enkelt skjerm kan du sende konfigurasjoner til alle endepunktene dine. Hvis du trenger å grave dypere, kan du eksternt få tilgang til nettadministratoren til hvilken som helst enhet på nettverket ditt. Ved å bruke InControl kan du spare konfigurasjonstid, minimere truckruller, holde deg oppdatert på statusen til nettverket ditt og proaktivt løse eventuelle nye problemer med hastighet og presisjon. Dette gjør at du har full kontroll, uansett hvor du er.

incontrol.png

Anbefalte produkter for maritim konnektivitet

BR1 Pro 5G

BR1_Pro_5G_with_Peplink_logo_front (2).pngBR1_Pro_5G_with_Peplink_logo_back.png
BR1 Pro 5G er integrert med den nye generasjonen multi-core CPU som sikrer levering av gigabit-hastigheter.


BR2 Pro

br2_pro_front.pngbr2_pro_back_1.png
BR2 Pro er ikke bare designet for å være tøff. To 5G modem, Wi-Fi 6 og PoE-inngang sørger for en ubrytelig tilkobling i alle scenarier.


Max HD4 5G

max-hd4-view(1).pngmax-hd4-view(4).png

MAX HD4 5G er en mobil router med 5G-modem, som gir en  leverer enestående ytelse fra alle tilkoblingene dine ved hjelp av SpeedFusion-båndbreddebinding og intelligent lastbalansering.
 

SDX


sdx-view(1).pngsdx-view(4).png
SDX tilbyr ekstrem ytelse og fremtidssikker design til en praktisk pris, og kan håndtere båndbreddekravene til ethvert filialnettverk.

HD1 Dome Pro og Dome Pro Duo

hd1_dome_pro_front_01.pnghd1_dome_pro_front_02.png
HD1 Dome Pro tilpasser seg naturen for utendørs utplasseringer, og tilbyr kraftige hastigheter med raffinerte Wi-Fi-alternativer. 5G-modemet, med sine innebygde mobilantenner, sikrer minimalt kabeltap og tilbyr den beste signalkvaliteten.

 

 

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift med maritim konnektivitet?
Ta kontakt med oss på mail: kundeservice@northcom.no, på telefon: 21 55 56 00 eller bruk kontaktskjema du finner HER for en uforpliktende prat. 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×