Tester Valkyrje by Northcom under krevende vinterforhold

Valkyrje by Northcom ble i januar testet under krevende forhold sammen med Forsvaret og vår partner Elistair langt innenfor Polarsirkelen.

20230117_095333.jpg

Droner og droneteknologi er mer aktuell enn noen gang, slik verdenssituasjonen ser ut i dag. Forsvaret har gått til innkjøp av dronesystemet Valkyrje by Northcom, og sammen med Northcom gjennomgås det krevende tester for å se hva systemet tåler av blant annet vær og vind.

På Garnisonen i Porsanger ble Valkyrje by Northcom testet i særdeles krevende vinterforhold, som systemet tidligere ikke har blitt testet i. Dette inkluderer temperaturer ned mot -15, 12-15m/s i vind, samt opptil 20m/s i vindkastene. Under de omfattende testene fikk man enda bedre innsikt og datagrunnlag for hvordan systemet håndterte både kulde og vind, og hvordan selve dronen eller strømforsyning blir påvirket av eventuell isdannelse på propeller og dronekroppen.

20230117_095356.jpg

Resultatene er tydelige: Valkyrje by Northcom tåler nordiske forhold godt! Dette er en god bekreftelse på at Valkyrje by Northcom kan operere under krevende forhold. Dette sikrer at behovene for bruk av dronen blir dekket, til tross for at været kan være så uforutsigbart som det er i Norge.

NRK.no har skrevet en artikkel om Forsvarets test av droner. Trykk HER for å lese, samt se videoer fra testingen.

20230117_143337-2.jpg

Valkyrje by Northcom, som er en trådbundet drone, har et bredt bruksområde. I felt er rask oversikt og sikker tilgang på informasjon avgjørende. Kravene til pålitelig utstyr og sikre systemer er absolutte, for å ivareta kritisk kommunikasjon og evne til å opprettholde oversikt i krevende situasjoner og områder. For blant annet Forsvaret, kan systemet brukes til overvåkning, enten det er et militært område eller et objekt. Ettersom dronen kan stå opptil 100m i luften, øker den sjansen for å oppdage noe på lengre avstand eller få oversikten over ulendt og utilgjengelig terreng. Dette gjør at man kan effektivt kan skaffe oversikt over områder det kanskje ikke er trygt å bevege seg inn i, som for eksempel et skredområde.

20230119_143748.jpg

Valkyrje by Northcom er en fleksibel løsning, med mulighet for moduler. Dette gjør at du enkelt og intuitivt kan veksle mellom ulike komponenter og kapasiteter etter behov og operasjonsmiljø.

  • Kamera, radio- og nettverksløsninger kan enkelt byttes i felt, for minimal nedetid.
  • Det er enkelt å frakte og sette opp.
  • Brukervennlig plug and fly-systemer.
  • Lett å integrere mot dine systemer og behov.
  • Gir blant annet oversikt ved søk, terreng, uoversiktlige områder, trafikk- og grenseovervåking, samt sports- og publikumsarrangementer.

Er du nysgjerrig på løsningen?
Eller ønsker du å høre mer om hvilke muligheter Valkyrje by Northcom gir din organisasjon? Kontakt oss på 21 55 56 00 eller kundeservice@northcom.no så tar vi en uforpliktende samtale.

Valkyrje by Northcom NEW_2-1.png

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×