Sogn og Fjordane Energi tar i bruk Nødnett

Sogn og Fjordane Energi (SFE) tar Nødnett og Sepura TETRA terminaler i bruk

Sogn og Fjordane Energi (SFE) produserer, distribuerer og omsetter strøm. Med 260 ansatte, mer enn 4200 km langt strømnett og 32 000 strømkunder er de ett av de store regionale energikonsernene i Norge. Konsernet har hovedkontor på Sandane i Nordfjord, med virksomhet i store deler av Sogn og Fjordane.

Med et nett som strekker seg svært langt – over høye fjell og i dype daler – og med driftsoperatøransvar for 26 kraftstasjoner, er gode kommunikasjonsløsninger kritisk for driften. Ikke minst i beredskapssituasjoner. Siden ekstremværet Dagmar herjet Vestlandet i 2011 har SFE vært på utkikk etter et alternativ til det analoge VHF-sambandet, som selskapet har benyttet i flere tiår. VHF-sambandet er robust, men har ikke alle de bruksområdene som et digitalt samband har, og som brukerne etter hvert etterspør.

Da Nødnett ble bygd ut i 2015, og andre brukere enn «blålys-etatene» ble invitert inn i dette nettet, bestemte SFE seg for å teste det ut. Selskapet hadde vurdert å bygge opp sin egen mobile, digitale infrastruktur, men vurderte Nødnett til å være det beste alternativet med hensyn til både dekning og økonomi. Først ut var produksjonsselskapet, deretter nettselskapet, og erfaringene er så langt positive. SFE har selv bidratt økonomisk for å ruste opp både kapasitet og oppetid i nettet, noe som har økt tryggheten for både selskapet og blålys-etatene i området. – Vi er spente på hvordan det vil fungere når uværet herjer på sitt verste, men foreløpig opplever vi dekningen som svært god, sier Kåre Teigland, IKT-sjef i SFE.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×