Northcom vil sikre kommunikasjonsløsningen innenfor havvind

Sikker og trygg kommunikasjon bør være høyt prioritert under planleggingen av havvind. Med lang erfaring og en bred teknisk stab innenfor krevende offshore oppdrag, ønsker vi å ha en rådgivende rolle tidlig i prosessen sier Jørgen Knudsen, Key Account Manager i Northcom.

Northcom har levert komplekse digitale løsninger innen kritisk kommunikasjon i over 40 år og er den Nordisk ledende aktøren innen vårt fagfelt. Vi jobber tett med blant annet nødetater, olje og gass, maritimt, industri og Forsvaret, ved å sikre stabil og trygg kommunikasjon hver eneste dag. Nå ønsker vi å være en sentral aktør når havvindsatsningen trår til for fullt.

Overblikk gir kontroll

Regjeringen har en ambisjon om at Norge skal bli en ledenasjon innenfor havvind, med vindkraftløsninger i toppklasse. Personellsikkerhet og kommunikasjon rundt massive konstruksjoner på opptil 250-350 meters høyde har sine utfordringer. Vi har tidligere levert kommunikasjonsløsninger til blant annet havvindparken i Hywind Scotland.
– Det å ha kontroll på personell som reiser fra mølle til mølle, kanskje alene for å utbedre, reparere eller kontrollere, fordrer en trygg og sikker kommunikasjon. Med våre løsninger ønsker vi å sørge for god kontroll ved bruk av radio, kamera, droner, telefon m.m. På Utsira Nord kan det bli opp mot 140 møller, noe som utgjør en enorm aktivitet med mange mennesker involvert. Derfor vil det være ekstremt viktig å ha et overblikk og kontroll på all aktivitet.

Behov for et felles regelverk

Ambisjonene for satsingen på vindkraft i Norge er høye og en av kriteriene for å lykkes er et felles samarbeid og tett dialog. Knudsen håper på en felles standard for kritisk kommunikasjon på konsesjonsområdene.
– Det er foreløpig veldig prematurt og et langt lerret å bleke. Det vi håper er at det kommer et regelverk med en felles plattform, slik det er for olje & gass industrien i dag. Det viktigste for oss er å være med i planleggingsfasen, for å sikre at kontinuerlig nettverkstilgang og løsninger for kritisk kommunikasjon er på plass, sier han.

Privat LTE / 5G

Northcom er alltid oppdatert på den aller nyeste teknologien og er tidlig ute med gode produkter og løsninger på tvers av bransjer. Nå er vi i gang med å rulle ut privat mobilt nettverk, altså lukket 4G & 5G nettverk, samt andre nettverksløsninger.
– Privat LTE/5G gjør at du eier ditt eget lukkede mobile nettverk. På denne måten kan sensorinformasjon innhentes, droneoperasjoner og kommunikasjon utføres kryptert, og viktig data og video overføres sikkert og raskt. Vi er stolte av å levere teknologi som enkelt kan skaleres og utvikles for å møte fremtidens behov, og vi jobber hver eneste dag for å imøtekomme våre kunders behov, og at våre løsninger skal løse akkurat deres utfordring, avslutter han.

Er du nysgjerrig på dette eller hva vi kan hjelpe din bedrift med? Bruk kontaktskjema du finner HER, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×