Northcom og Politiet har signert ny rammeavtale for radioterminaler

Politiet har signert en ny avtale med Northcom for kjøp og vedlikehold av Sepura TETRA-radioer for bruk i Nødnett. Dette gir politiet robuste terminaler med topp teknologi.

Politiets IT-enhet (PIT) har inngått avtalen som gir politiet i hele Norge valget mellom Sepuras SC20 og SC21 håndholdte radioer for betjenter i felt, og Sepuras SCG22 mobilradio for bruk i kjøretøy og kontrollrom.

Avtalen inkluderer kjøp av tilbehør, serviceavtale, produktopplæring og støtte med programmering og vedlikehold over en innledende fireårsperiode. Avtalen kan forlenges i to år ved forespørsel, og har en verdi på inntil 100 millioner kroner.

Politiet har brukt Sepura radioer siden 2013. Den nye avtalen bekrefter Sepuras status som en sentral TETRA-radioleverandør til de norske nødetatene, gjennom Northcom.

– Avtalen er et resultat av tett og godt samarbeid mellom dyktige medarbeidere i PIT og PFT, samt gode brukerrepresentanter fra flere politidistrikt, sier områdeleder Stian Kaasa, som eier avtalen for PIT.

Northcom_Politi.jpg
Godt samarbeid: Både Northcom og PIT ser frem til et robust samarbeid. Fra venstre: Hans Christian Grønli Munthe-Kaas (Seksjonsleder), Karianne Hovden Wiig (PIT Avdelingsdirektør Teknologitjenester og rådgivning), Stian Kaasa (PIT Leveranseområdeleder Hendelse), Gjermund Torp (Key Account Manager, Northcom), Ronny Ledang (CEO, Northcom), Marianne Haahjem (PFT Avdelingsdirektør - Anskaffelser og juridisk)

Gjermund Torp, Key Account Manager hos Northcom sier: «Pålitelig kommunikasjon i alle situasjoner og all slags vær er avgjørende for Politiet. Northcom har jobbet mye med kunden for å sikre at SC-radioene med tilbehør gir den ideelle løsningen for å dekke deres kommunikasjonsbehov. Vi er glade for at Politiet har satt sin lit til Northcom, for å levere radioer, tilbehør og viktige støttetjenester.»

Sergei Yarushin, Business Development Manager, Nordics hos Sepura: «Sepura er stolte over vårt lange samarbeid med både Northcom og norsk politi. Vi er glade for å fortsette å betjene kunden de neste fire til seks årene, og støtte det viktige arbeidet politiet gjør over hele Norge.»

 

Last ned pressemelding i PDF-format:

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×