Northcom og Nokia går sammen for å levere kritiske kommunikasjonsnettverk

Nye måter å jobbe på for mennesker og maskiner med pålitelige og sikre private 5G-mobilnett med høy ytelse fra Nokia og Northcom.

Nye tjenester fra Northcom med løsninger fra Nokia gir nordiske bedrifter og offentlig sektor tilgang til sikre og pålitelige private 5G-mobilnett med høy ytelse.

- Konnektivitet er en kritisk komponent i samfunnet vårt. Offentlig sektor og virksomheter må kunne samhandle i sanntid med publikum, virksomheter, ansatte, kunder, partnere og leverandører når som helst og hvor som helst. Som Nokia-partner kan kundene våre enkelt distribuere og administrere private 5G-mobilnettverk, sier Robin Blomquist, Group CTO i Northcom.

- Vi er glade for å kunne ønske Northcom velkommen til vårt globale partnerprogram for å bidra til å skape ny vekst og utvikle nye kunderelasjoner. Programmet er en sentral del av salgsstyrken vår og styrker vår primære vei til markedet for forretningsmuligheter for bedrifter og offentlig sektor, sier Stephane Haubert, Nokias Head of Enterprise Partner Sales i Europa.

Utforsk våre løsninger og tjenester for privat 5G 

Øker bruken av nye teknologier

Løsninger fra Nokia og tjenester fra Northcom lar organisasjoner distribuere et privat 5G-nettverk i et dedikert spektrum, som sikrer full kontroll over all datatrafikk og applikasjoner.

-5G-nettverk i privat regi muliggjør integrasjon av maskiner, sensorer, mennesker, kjøretøy og ting med et høyt nivå av sikkerhet, pålitelighet og høyhastighetsytelse. Det oppfyller alle dekningskrav og mange unike brukstilfeller, ifølge Per-Arne Kroken, som er Product Manager for Northcom.

Han lister opp disse nøkkelfordelene med private 5G-nettverk:

 • Høyhastighets-nettverk for oppdrags- og forretningskritisk kommunikasjon
 • Pålitelige og sikre nettverk for et bredt spekter av bransjer og applikasjoner
 • Avanserte funksjoner, som inkluderer: sikring av maksimal oppetid, økt sikkerhet og forbedret effektivitet
 • Evnen til å høste nye typer forretningsfordeler ved å ta i bruk ny teknologi og funksjonalitet
 • Reduserte driftskostnader og redusert behov for personell på stedet med dedikert nettverksekspertise

Han legger også til at man som kunde hos Northcom kan velge servicenivå, det vil si at nettverket kan overvåkes av kunden selv, eller at man kan velge full 24/7-overvåking og feilsøking fra Northcom.

Koble sammen mennesker

Northcom leverer forretningskritiske løsninger for TETRA, DIR, IP/LTE og integrerte løsninger, samt trådløs kommunikasjon via 4G/5G-mobilnettjenester. Selskapet har mer enn 50 års erfaring med kunder i forsvarssektoren, helsevesenet og politiet. Alle aktører som legger stor vekt på kritisk kommunikasjon.

– Partnerskapet med Nokia setter oss i toppen av ligaen innenfor vår bransje. Nokia har et fotavtrykk i alle regioner og direkte referanser over hele verden. Deres førsteklasses produkter og sterke profesjonelle tjenester kombinert med vår erfaring og domenekompetanse gir oss et nytt konkurransefortrinn i våre markeder, sier Blomquist.

Northcom har en komplett pakke med løsninger og tjenester for robuste og motstandsdyktige 5G-nettverk som muliggjør en rask og smidig nettverksutvikling med høy kostnadseffektivitet.

Nokias løsning for private 5G-nettverk har kapasitet til å erstatte eller konsolidere flere selvstendige nettverk til en enkeltstående trådløs infrastruktur. Dette gjør det mulig for oss å oppfylle de spesifikke behovene for hvert enkelt dekningsbehov, legger Blomquist til og lister opp eksempler på bruksområder for private nettverk:

 • Økt offentlig sikkerhet for oppdragskritisk konnektivitet for førstehjelpere og offentlig ansatte
 • Støtte til smart grid-initiativer og feltnettverk for nettselskaper
 • For leting etter olje og gass og i gruvedrift
 • For offentlig transport
 • I næringsbygg
 • Private virksomheter med behov for sikre private nettverk på stedet

Utforsk våre nye tilbud her.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×