Om Northcom

Ledende leverandør og systemintegratør av kritisk kommunikasjon

Northcom Solutions er et Norsk konsern med tilstedeværelse i hele Norden. I 2020 samlet vi våre lokale selskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland under varemerket Northcom. Med over 70 års erfaring innen kommunikasjon er vi i dag Nordens ledende systemintegrator innen kritisk kommunikasjon, og vi streber hele tiden etter å opprettholde høyest mulig standard.

Fra å være en leverandør av analog radiokommunikasjon har vi utviklet oss til å bli en av de mest fremtredende leverandørene av kritiske kommunikasjonsløsninger med kunder i en rekke bransjer. Vi er den markedsledende leverandøren av kritisk kommunikasjon til blålysorganisasjoner. Vi skaper komplekse infrastrukturløsninger for både offentlige og industrielle kunder for TETRA, MCX, DMR, IP/LTE og integrerte systemer. I tillegg har vi lykkes med å etablere oss som en betydelig aktør innen trådløs kommunikasjon gjennom 4G/5G-nettverk, SD-WAN og mobile rutere, og vi har i dag avtaler med de viktigste leverandørene i disse sektorene.

Komplett verdistabel fra infrastruktur til forretningssystemer

De siste årene har tjenesteporteføljen blitt utvidet gjennom oppkjøp av blant annet programvareselskapene LS Elektronik og Portalify. LS Elektronik tilbyr for eksempel unike produkter for autonom styring av førerløse skip, som kan styres fra fjernstyrte steder over hele verden, og et uendelig antall andre bruksområder for ulike sektorer med programvareradioen Mimer. Portalify har spisskompetanse i å lage applikasjoner for både TETRA og neste generasjons Android-applikasjoner for kritisk kommunikasjon og integrere disse med kundenes underliggende systemer.

Northcom har som mål å tilby en komplett verdikjede, fra dyp teknologikompetanse til løsninger som støtter og utvikler kundenes arbeidsprosesser. Vår brede portefølje omfatter førsteklasses maskinvare, support og service, konsulenttjenester, løsningsdesign, opplæring, skreddersydde programvareprosjekter, feltservice, montering, installasjon, kjøretøyinstallasjoner og programvareplattformer som Command Control og MCX-løsninger for både server og klient, samt andre programvareprosjekter.

Nøkkelen til effektivitet er velfungerende service, support og tilbehør

Vi er en sentral aktør innen PPDR (Public Protection and Disaster Relief). Vårt engasjement strekker seg utover de forretningsmessige aspektene, og vi forsyner nødnett i alle nordiske land med pålitelig teknologi som alltid fungerer. Gjennom å ha spesialisert oss på blålyssektoren, har vi som mål å oppfylle de unike kravene og behovene som sikrer at kundene våre er rustet til å håndtere og overvinne utfordringene ved katastrofer og krisesituasjoner.

Vårt servicesenter i Karlstad er ett av tre Sepura-servicesentre i verden og utfører 99,9 % av alle jobber på stedet. Dette betyr ekte komponentservice uten bryet med bytte, unngå lisensendringer, forsinkelser, administrativt arbeid, og å få produktet raskt i gang igjen etter vedlikehold.

Northcom Operation Centre (NOC) er vårt knutepunkt og tilbyr kompetent støtte med eksperter som arbeider proaktivt og reaktivt for å overvåke og administrere kritiske kommunikasjonssystemer. NOC forebygger nedetid og identifiserer problemer før de oppstår i våre kunders kritiske kommunikasjonsplattformer. Vi tilbyr administrerte tjenester som NOC, MDM, IP-radioabonnementer samt produktrelaterte tjenester som konfigurasjon, programmering og service.

Langsiktige kunderelasjoner og nærhet til kundene våre skaper innsikt og muligheter til alltid å gjøre vårt ytterste for at sluttbrukerne, hverdagsheltene i samfunnet, skal kunne utføre oppgavene sine så effektivt som mulig. I tråd med kravene til disse hverdagsheltene, der vi også har tatt hensyn til tilpasninger for vår nordiske region, har vi utviklet vårt helt eget tilbehørssortiment kalt ProEquip.

Høyeste standard er et minimumskrav for å lykkes i dag, og med ny teknologi i forkant

Vi streber alltid etter å opprettholde de høyeste standarder innen systemer, personell og prosesser. Vi er stolte av våre fire ISO-sertifiseringer: 9001 for forbedret kvalitet som fører til økt kundetilfredshet, 14001 for vår forpliktelse til å redusere miljøpåvirkningen, 27001 for sikker håndtering av informasjon og kundedata og 45001 for beskyttelse av vår viktigste ressurs - medarbeiderne våre.

Northcom jobber hver dag og investerer kontinuerlig for å opprettholde vår posisjon som den fremste aktøren innen kritisk kommunikasjon. Ved å kombinere teknisk ekspertise med inngående bransjekunnskap kan vi tilby kommunikasjonsløsninger av høyeste kvalitet. Vår lange historie, oppkjøp av ledende selskaper i bransjen og aktive søken etter nye partnerskap for raskt å integrere ny teknologi, gjør oss til en pålitelig partner for alle kritiske kommunikasjonsbehov, både i Norden og internasjonalt.

Northcom - When communcation matters

 

Våre verdier

Pålitelig - Vi har som mål å være en organisasjon hvor våre forpliktelser og ansvar mot våre kunder og ansatte er av den høyeste prioritet. Vår kompetanse og kapasitet er til å stole på. Vi tilbyr løsninger som er pålitelige, når kommunikasjon er på sitt viktigste. 

Innovativ - Vi verdsetter nysgjerrighet, kreativitet og søker alltid etter å utfordre status quo. Vi har som mål å være fremst innen kritisk kommunikasjons løsninger.

Samarbeid - Vi respektere individet. Vi jobber sammen for å overgå forventningene.


KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×