Havvind

Fornybar energi til havs er en bransje med store behov for trygg kommunikasjon. Under oppbyggingen av vindmølleparkene kreves det stabil kommunikasjon, for å kunne gjennomføre arbeidet på en trygg og effektiv måte.. Personalet som skal gjennomføre drift og vedlikehold av parkene er avhengig av trygge arbeidsforhold, hvor kommunikasjon er en viktig brikke. Northcom jobber allerede med flere aktører på området, og er en løsningspartner som finner de riktige løsningene for hvert enkelt prosjekt i de ulike fasene.

Fremtidig grønn energi

NHOs samarbeidsprosjekt «Grønne elektriske verdikjeder sier at verdens energisystem er i rask endring. Det er en sterk global trend for mer elektrifisering. Gjennom European Green Deal og EUs industristrategi blir disse klimamålene stadig tydeligere og mer ambisiøse.

«The Green Deal» er EUs grønne vekststrategi og en oppfølging av FNs bærekrafts mål og Parisavtalen om nullutslipp innen 2050. «The Green Deal» markerer en helt ny retning som ser klima, innovasjon- og næringspolitikk som en helhet. Norge er en integrert del av EUs klima- og energisamarbeid og en betydelig leverandør av energi til EU. Dette åpner opp for nye markeder innen fornybar energi, deriblant havvind. Derfor satser Norge stort på havvind og har som mål å etablere en solid norsk verdikjede som også skal kunne levere løsninger globalt.

Norge jobber med prosjektene Utsira Nord og Sørlige Norsjø 2. De skal til sammen ha en kapasitet på 4,5 gigawatt.
Regjeringen i Norge har sagt at det er en forventning om at norske bedrifter skal levere varer og tjenester til havvindmarkedet for 50 milliarder norske kroner årlig allerede innen 2030.

Tidligere løsninger levert av Northcom

Kommunikasjonsutfordringene for havvind kan løses av Northcom. Vi har levert kommunikasjonsløsninger til blant annet Hywind Scotland i 2016. Her levert vi en TETRA-infrastruktur-løsning som er i drift i dag. Hywind Scotland var verdens første kommersielle havvind park hvor det ble satt i drift 6 flytende vindturbiner, med en totalkapasitet på 6 mega watt per vindturbin.

Fremtidens løsninger

Vi i Northcom jobber for å imøtekomme våre kunders behov, og våre løsninger skal løse akkurat deres utfordring. Det finnes en rekke aktører innen havvind som skal kunne kommunisere sammen og vi kan levere løsninger i hele verdikjeden, fra konstruksjon til vedlikehold og drift.

Vi kan bygge løsninger innen:

 • 5G, private LTE løsninger
 • Kontrollroms løsninger
 • Radiokommunikasjon
 • MCx – Mission Critical x
 • Tetra repeater
 • Adgangskontroll / lokalisering
 • Kommunikasjon på tvers av kommunikasjons plattformer

Våre løsninger skal dekke:

 • Maritim transport
 • Drift og vedlikehold av turbiner
 • Innendørsdekning
 • Kommunikasjon fra land til hav

KONTAKT OSS

Fyll ut skjemaet under, så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×